(VIDEO) POTRESNE SLIKE IZ GRČKE Sirijka ne može da se odvoji od tela svoje utopljene bebe
Foto: Tviter

Još jedan brod se prevrnuo

(VIDEO) POTRESNE SLIKE IZ GRČKE Sirijka ne može da se odvoji od tela svoje utopljene bebe

Planeta -
Žena i još desetoro sirijskih i iračkih izbeglica nađeni su u moru nakon što ih je uočila posada jedne izraelske jahte koja je krstarila u blizini

Sirijska žena koja je spasena iz mora ne može iz naručja da pusti telo svoje šestomesečne bebe koja se utopila nakon što se brod koji je prevozio izbeglice prevrnuo u blizini grčke obale.

Žena i još desetoro sirijskih i iračkih izbeglica nađeni su u moru nakon što ih je uočila posada jedne izraelske jahte koja je krstarila u blizini. Dodatnih petoro ljudi, uključujući dvoje dece i jednu trudnicu, udavili su se u brodolomu, a njihova tela je kasnije izvukla grčka Obalska straža.

Jahta, koja pripada civilnoj navigacionoj školi izraelskog grada Ašdoda bila je na rutinskom treningu kada su primetili olupine broda, rekao je kapetan Šlomo Asaban. Član posade uhvatio je vrlo emotivan momenat kada su iz mora spasili desetogodišnjeg dečaka, a onda uočili i ostale. - Upravo smo našli dečaka u moru. Amira će se vratiti da ga snimi. Približimio se da ga spasimo - čuje se kako Šlomo viče u pozadini.

Izraelska jahta dovezla je imigrante u Kastelorico gde su grčki zvaničnici zatvorili jednog od njih zbog krijumčarenja ljudima, dok je ostalimo dozvoljeno da uđu na ostrvo.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja