(VIDEO) VAPAJ OČAJNE DEVOJČICE IZ SIRIJE: Želim samo da ovaj bol prestane
Foto: FB/UNICEF

Suze sve govore

(VIDEO) VAPAJ OČAJNE DEVOJČICE IZ SIRIJE: Želim samo da ovaj bol prestane

Planeta -
Sve u našem okruženju se promenilo. Nema više ničeg od onoga što smo nekad imali. Treba nam samo malo razumevanja i pomoći, kaže petnaestogodišnja Šaime

Hiljade i hiljade migranata beži sa Bliskog istoka u Evropu i na tom putu prolaze kroz sito i rešeto. Jedna žena sa granice Slovenije i Hrvatske, detaljno je opisala kroz kakvu golgotu ovi ljudi prolazi svaki dan, dok u blatu i hladnoći čekaju da im se razreši sudbina.

"Osećamo se kao da je životinjama bolje nego nama, a mi smo ljudi", kaže ona.

"Smrzavamo se ovde. Imamo decu, od kojih su neka stara samo nekoliko dana. A nikog za nas nije briga! Nijednu vladu nije briga! Smeju nam se i kažu da ne mogu ništa da urade, jer čekaju naređenja. Kakva naređenja?! Mi smo ljudi, a ne životinje! Miolimo vas, molimo vas, molimo vas. Mi smo ljudi. Šta je s ljudskim pravima?", priča ona kroz plač.

'My clothes are wet with rain'

'My clothes are wet with rain''Hasana' comes from Syria and - like thousands of other migrants - she was stranded near the Croatia-Slovenia border:

Posted by BBC World Have Your Say on понедељак 19. октобар 2015.

"Mi ovde umiremo! Ne mogu da spavam, odeća mi je mokra od kiše", kaže ona.

UNICEF je na svom profilu na Fejsbuku objavio potresan vapaj devojčice Šaime (15) koja kaže da je izbegla iz Sirije i da želi da stigne u Nemačku. Kroz suze, ona je rekla da je krenula na put da prekine agoniju i bol kojima su ona i njeni najbliži bili izloženi godinama. Na put je krenula sa majkom i sestrama.

"Sve u našem okruženju se promenilo. Nema više ničeg od onoga što smo nekad imali. Treba nam samo malo razumevanja i pomoći.

A Syrian refugee girl pleads for dignity

“We just need somebody to understand us.” Syrian refugee Shaimae, 15, on the Serbia-Croatia border.

Posted by UNICEF on уторак 20. октобар 2015.

(info-ks.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track