(FOTO) DILERIMA UZELI 12 TONA MARIHUANE: Uhapsili ih u krijumčarskom tunelu od 730 metara
Foto: Reuters

Težak kriminal

(FOTO) DILERIMA UZELI 12 TONA MARIHUANE: Uhapsili ih u krijumčarskom tunelu od 730 metara

Planeta -
Uhvaćena 22 čoveka koji su prodavali drogu kada su pomoću tajnog agenta hteli da prevezu drogu kamionom

SAN DIJEGO - Američke vlasti zaplenile su 12 tona marihuane i uhapsile 22 osobe pošto su otkrile jedan od najdužih prekograničnih kanala krijumčarenja droge između SAD i Meksika, saopštili su zvaničnici. Tunel koji povezuje skladišta u San Dijegu i meksičkom gradu Tihuana, dužine oko 730 metara (2.400 stopa) i dubine oko devet metara (30 stopa), bio je osvetljen i opremljen ventilacijom, kao i sistemom železničkog saobraćaja.

Tunel kojim je krijumčarena droga, Foto Reuters
Tunel kojim je krijumčarena droga, Foto Reuters

Američka policija uhapsila je šest osoba u San Dijegu, gde su zaplenjene dve tone marihuane, dok su meksičke vlasti uhapsile 16 osoba, a zaplenile 10 tona droge. Kako je navedeno u saopštenju, kanal je otkriven pošto je američki tajni agent pristao da krijumčarima droge obezbedi vozače i skladište u zamenu za 10.000 dolara za svaki prelaz kamiona s drogom preko granice.

Foto Reuters
Foto Reuters

Nije navedeno ko je organizovao poslednje prekogranično krijumčarenje droge, iako taj region većim delom kontroliše meksički narko-kartel Sinaloa, čiji je vođa Hoakin "El Čapo" Guzman, koji je u julu ove godine pobegao iz strogo čuvanog zatvora. Meksička policija saopštila je da su osumnjičeni za krijumčarenje droge kazali vlastima da su povezani s kriminalnom organizacijom iz meksičke savezne države Halisko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja