(VIDEO) OTKRIO ONO ŠTO NIJE SMEO: Tajno snimili ruskog vojnika u Siriji!
Foto: AP

Ekskluzivni snimak francuske TV

(VIDEO) OTKRIO ONO ŠTO NIJE SMEO: Tajno snimili ruskog vojnika u Siriji!

Planeta -
Mi ovde ostajemo do kraja, ali se nadam da će se sve brzo završiti. Nadam se da ćemo ići kući posle vazdušnih udara“, kaže ruski vojnik

Francuska tv ekipa kanala "Frans 24″ je u Siriji uspela tajno da snimi ruskog vojnika i razgovara sa njim.Naime, Francuzi objašnjavaju da u Siriji zvanično ima 2.000 ruskih vojnika, te da su oni veoma dobrodošli od strane sirijskih vlasti i sirijskog naroda.

"Često se daju videti na ulici.“ – kaže se u prilogu, a zatim autori objašnjavaju da su krišom ostavili uključenu kameru u razgovoru sa jednim od ruskih vojnika kojeg su sreli upravo na ulici.

Ovaj vojnik je otkrio da u Siriji deluju komandanti koji su komandovali operacijama u Južnoj Osetiji, a za Sirijce kaže da nemaju pravi mentalitet.

"Mi ovde ostajemo do kraja, ali se nadam da će se sve brzo završiti. Nadam se da ćemo ići kući posle vazdušnih udara.“ – kaže ruski vojnik.

"Dosta je slično situaciji koju smo imali u Čečeniji. Ovde Sirijci imaju sve što im treba, tenkove, borbena vozila, ali im nedostaje pravi mentalitet. Oni prodaju sve neprijatelju,“ priča pripadnik vojske Ruske Federacije.

Vojnik je takođe otkrio da je jedan od instruktora koji je došao u grupi koja obučava Sirijce, a zatim rekao da kopnenim operacijama upravljaju ruski komandanti. To je u suprotnosti sa zvaničnim stavovima Kremlja koji tvrdi da ruski oficiri samo obučavaju sirijske vojnike.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da teroristi, stvorivši uporište u Siriji, utvrđuju planove za sopstvenu ekspanziju i destabilizaciju čitavih regiona.

"Stvorivši uporište u Siriji i nizu drugih zemalja Bliskog istoka, teroristi su ostvarivali i nastavili napredovanje planova za širenje destabilizacije čitavih regiona", izjavio je ruski predsednik.

On je dodao da su teroristi vrbovali i nastavljaju da vrbuju u svoje redove militante iz mnogih država, uključujući nažalost i Rusiju.‚

Check out the Russian-made tanks that are leveling Syrian cities.

Posted by INSIDER on Tuesday, 27 October 2015

Takođe, ministarstva odbrane Rusije i Amerike potpisale su sporazum o prevenciji incidenata prilikom letova avijacije u okviru vojne operacije u Siriji. Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da ovaj dokument reguliše akcije aviona i bespilotnih letelica u vazdušnom prostoru Sirije. Pored toga, ovim sporazumom se definišu pravila i ograničenja kako bi se sperčili bilo kakvi incidenti između ruske i američke avijacije.

Da Rusi nemaju milosti prema džihadistima u Siriji govori i činjenica da su u tu zemlju dopremili svoje moćno artiljerijsko oružje TOS-1A, takozvani Buritano, a prva dejstva ubojitih raketa snimljena su na jednom ratištu.

Pripadnici Islamske države uočeni su na brdu u oblasti Latakija, pa je odmah dejstvovao sistem, sličan nekadašnjoj "kaćuši".

"Kaćuša" je tokom Drugog svetskog rata dobila nadimak Staljinove orgulje, a TOS, logično, može se zvati Putinovim orguljama. Buritano samo u jednom udaru može da teritoriju od 8 kvartova pretvori u prah i pepeo.

(EPK/Beograd.in)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track