LETELE ŠTANGLE I STOLICE: Masovna tuča migranata u Nemačkoj
Foto: AP

Sve je počelo zbog krađe novca

LETELE ŠTANGLE I STOLICE: Masovna tuča migranata u Nemačkoj

Planeta -
Letelo je kamenje i na ljude iz obezbeđenja, koji su pokušali da smire sukob

BERLIN - U izbegličkom domu u Vislohu kod Hajdelberga u Nemačkoj, došlo je do masovne tuče, u kojoj je učestvovalo skoro svih 200 stanovnika, jedna osoba je prebačena u bolnicu, a tri su pritvorene, javljaju danas nemački mediji, pozivajući se na policiju.

Sumnja se da je povod bila krađa novca, a sve je počelo kada je 25-godišnji mladić osumnjičio drugog da mu je ukrao novac i zatim na njega bacio flašu. Izbeglice smeštene u tom domu su tada metalnim štanglama i stolicama krenuli jedni na drugi, a u opštoj tuči u kojoj su skoro zadobili po neku od povreda, letelo je i kamenje i na ljude iz obzebeđenja, koji su pokušali da smire sukob , prenose mediji.

Jedan portparol Ministarstva unutrašnjih poslova u Berlinu, pre nekoliko dana, rekao je da sa zabrinutošću prate sukobe koji izbijaju među izbeglicama, prenose mediji.

Nemačka pokrajina Severna Rajna Vestfalija, u kojoj je smešten najveći broj izbeglica, odbila je razdvajanje izbeglica prema religioznoj pripadnosti, što je zbog nasilja i tuča među samim izbeglicama, predložio zamenik saveza sindikata policije Jerg Radek, podsećaju mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track