RUSKI AVION SRUŠEN IZNAD TERORISTIČKOG GNEZDA: Putin naložio hitnu i detaljnu istragu!

Sumnjivo

RUSKI AVION SRUŠEN IZNAD TERORISTIČKOG GNEZDA: Putin naložio hitnu i detaljnu istragu!

Planeta -
Iako su izvori iz egipatske službe bezbednosti naveli da nema naznaka da je avion oboren, pojedii mediji podsećaju da je avion pao iznad područja gde se već dve godine nalazi sedište ogranka Islamske države

KAIRO - Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je svoje najdublje saučešće porodicama nastradalih u padu ruskog erbasa A-321 jutros iznad Egipta, tražeći da se hitno ispitaju svi elementi koji su mogli da dovedu do ove tragedije.

Putin je naredio formiranje posebne komisije na čijem čelu će biti ruski premijer Dmitri Medvedev, a koja će sarađivati sa egipatskim vlastima.

Putin je ministru za vanredne situacije Vladimiru Puškovu naredio da što pre pošalje ekipu u Egipat kako bi se istražio celi slučaj.

Iako su izvori iz egipatske službe bezbednosti naveli da nema naznaka da je avion oboren, pojedii mediji podsećaju da je avion pao iznad područja na Sinaju gde se već dve godine nalazi sedište ogranka Islamske države, koji su ubili na stonine vojnika i policajaca, a protiv kojih je Rusija u Siriji preduzela ofanzivnu akciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track