(VIDEO) EDI RAMA NA METI STUDENATA: Gađali jajima automobil premijera Albanije
Foto: Ap

Nekoliko uhapšeno

(VIDEO) EDI RAMA NA METI STUDENATA: Gađali jajima automobil premijera Albanije

Planeta -
Nezadovoljni su zakonom, koji je usvojen pre dva meseca, jer predviđa povećavanje inače skromnih školarina na državnim unverzitetima, a privatnim daje mogućnost delimičnog finansiranja sredstvima poreskih obveznika

TIRANA - Albanski studenti gađali su danas jajima automobil premijera Edija Rame u znak protesta zbog novog zakona koji, kako smatraju, daje prednost privatnim u odnosu na državne univerzitete.

Policija je saopštila da je privela na saslušanje osam studenata zbog incidenta koji se desio na Univerzitetu u Tirani. Studenti su jajima gađali automobil dok je Rama napuštao kompleks nakon sastanka sa predstavnicima malih preduzeća na jednom od fakulteta.

Studenti su nezadovoljni zakonom, koji je usvojen pre dva meseca, jer predviđa povećavanje inače skromnih školarina na državnim unverzitetima, a privatnim daje mogućnost delimičnog finansiranja sredstvima poreskih obveznika. Rama nije želeo da komentariše današnji incident.

Protesta e levizjes Per Universitetin ku u hodhen veze ndaj kryeministrit Edi Rama. Video: Levizja per UniversitetinLexo më shumë: http://www.reporter.al/aktiviste-te-levizjes-per-universitetin-qellojne-me-veze-kryeministrin-rama/

Posted by Reporter.al on понедељак 2. новембар 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track