Uhvaćen mladić koji je ubijao čekićem

Uhvaćen mladić koji je ubijao čekićem

Planeta -
Građani Vašingtona, koji žive u delu grada Petvort, živeli su u strahu poslednjih 48 sati, od kada je nepoznati ubica počeo da napada čekićem slučajne prolaznike na ulici

VAŠINGTON - Policija u Vašingtonu uhapsila je Majkla Dejvisa (19), zbog sumnje da je ove nedelje ubio jednog turistu iz Denvera koji je bio u poseti američkoj prestonici i povredio još tri osobe, u odvojenim napadima.

Građani Vašingtona, koji žive u delu grada Petvort, živeli su u strahu poslednjih 48 sati, od kada je nepoznati ubica počeo da napada čekićem slučajne prolaznike na ulici.

Dejvis je uhapšen prošle noći, neposredno nakon što je ispred kuće u kojoj živi, čekićem napao jednu ženu.

Policajci u civilu, koji su juče počeli intenzivno da patroliraju Petvortom, ugledali su ženu koja doziva u pomoć, kako leži na ulici, mladića koji je počeo da beži kada ih je video.

Mladić, za koga je kasnije utvrđeno da se zove Majkl Dejvis, prilikom bežanja u obližnje dvorište odbacio je ranac, u kome je nađen čekić sa krvavim tragovima.

Utvrđeno je da je on živeo preko puta mesta poslednjeg napada, a u neposrednoj blizini gde su se dogodili i prethodni napadi.

Mediji u Vašingtonu navode da je Dejvis mentalno obolela osoba, koja u poslednje vreme nije uzimala lekove prepisane terapijom.

Majkl Dejvis je rođeni brat poznatog igrača američkog fudbala Vernona Dejvisa, koji nastupa za San Francisko.

Poznati fudbaler je danas kratko na svom Tviter profilu napisao: "Upravo sam dobio uznemirujući poziv iz Vašingtona. Nadam se da on nije umešan".

U prethodna tri napada je ubijen Gari Dederič (66), koji je u Vašingtonu došao u turističku posetu iz Denvera, dok su dve osobe povređene udarcima tupim predmetom, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja