SIRIJSKI PAKAO: Džihadisti objavili snimak pogubljenja 200 dece
Foto: Youtube/Printscreen

Zverstva

SIRIJSKI PAKAO: Džihadisti objavili snimak pogubljenja 200 dece

Planeta -
Samo nekoliko meseci pošto su džihadisti Islamske države objavili snimke zatvorenika u kavezu koji se spušta u bazen da se podave, na internetu je objavljen i zastrašujući video-sadržaj pogubljenja oko 200 dece u Siriji.

Video je izazvao osude širom sveta, a britanski sajt Ekpres odbio je da ga prikaže pošto se na njemu nalazi uznemirujući sadržaj vezane dece prisiljene da legnu s licem ka zemlji, dok čekaju pogubljenje.

Okrutne ubice se, zatim, vide kako pucaju u decu sa automatskim puškama, javljaju britanski mediji. Mučno masovno pogubljenje dece u Siriji na internetu je objavio aktivista koji se bori protiv Islamske države, i brzo počeo da izaziva osudu korisnika društvenih medija koji su bili šokirani prizorom zločina.

Autentičnost snimka tek treba da se proveri, mada je Islamska država poznata po jezivim pogubljenjima. Video-snimak pogubljenja 200 sirijske dece je "propagandni video džihadista iz 2014.", tvrdi britanski Mejl onlajn.

Međutim, veruje se da je snimak napravljen krajem avgusta 2014. i žrtve su ratni zarobljenici koje su uhvatili džihadisti, pošto su džihadisti zauzeli vazduhoplovnu vojnu bazu Tabka u Siriji.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track