STRAVIČNO UPOZORENJE: Islamska država će za 10 godina iskoreniti hrišćane
Foto: Rojters

Uništava se srce hrišćanstva

STRAVIČNO UPOZORENJE: Islamska država će za 10 godina iskoreniti hrišćane

Planeta -
Hrišćanske organizacije za pomoć na Bliskom istoku upozoravaju da za 10 godina tamo više neće biti nijednog hrišćanina, budući da ih ISIL svakodnevno ubija i proteruje.

To znači da će hrišćanstvo u nekim delovima regije izumreti za svega pet godina ako im Zapad hitno ne dođe u pomoć.

U Iraku, gde Islamska država vrši masovna ubojstva hrišćana, u poslednjih 12 godina ih je od milion ostalo svega 275.000.

Organizacije koje borave na Bliskom istoku tvrde da je njihovo istraživanje pokazalo da su vernici pod neviđenim pritiskom i u Saudijskoj Arabiji, Iranu i drugim zemljama zaliva.

Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

"Proteruju ih iz drevnog biblijskog srca hrišćanstva", piše u izveštaju nazvanom "Progonjeni i zaboravljeni" u kojem se isto tako upozorava da islamističke grupe, prvenstveno ISIL, izvode "religijski motivisano etničko čišćenje".

"U delovima Bliskog istoka - pogotovo u Siriji i Iraku - kriza je na vrhuncu, a ako ne dođe do ozbiljne intervencije svetskih velesila, hrišćani će ovde u potpunosti nestati za 10 godina ili brže", piše u saopštenju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Samo prošle nedelje, severno od Damaska svoje je domove napustilo je 15.000 hrišćana.

U izveštaju je zaključeno: "Pad hrišćanstva može značajno da ošteti izglede za mir među narodima i religijama u kojima crkvene vođe igraju ključnu ulogu u promovisanju i osiguranju edukacije, razvoju zajednice i međuverskoj saradnji".

Prošle godine je bio prvi Božić u 2.000 godina da crkvena zvona nisu zvonila u Mosulu u Siriji. Sudeći po novim informacijama, ta praksa će se proširiti i u drugim gradovima Bliskog istoka.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track