OPASNE IGRE TEL AVIVA: Izraelski avion gađao ciljeve kod Damaska
Foto: AP

Usijavanje

OPASNE IGRE TEL AVIVA: Izraelski avion gađao ciljeve kod Damaska

Planeta -
Navodni napad večeras je drugi otkako je Rusija započela operacije u Siriji. Izrael je navodno gađao libanski Hezbolah u Siriji, koji se bori na strani predsednika Asada, nekoliko puta tokom prošle godine

TEL AVIV - Izraelski avion bombardovao je ciljeve kraj aerodroma Damask, objavio je večeras izraelski list "Džeruzalem post", prenoseći izveštaje sirijskih medija bliskih predsedniku Bašaru al Asadu.

Nije, međutim, jasno da li je meta napada bila isporuka oružja ili neka druga, kao što je teroristička grupa koju podržava Iran, a deluje protiv Izraela, piše dalje list i podseća da je pre dve nedelje bilo izveštaja o izraelskom udaru na konvoj oružja u Siriji.

Izraelski odbrambeni zvaničnici su odbili da komentarišu izveštaje stranih medija. Ipak, Izrael je ranije najavio da neće tolerisati pretnje državi, kao što je transfer oružja između Sirije i Libana. Poslednji izraelski udar u Siriji dogodio se 31.oktobra, kada su ciljane mnogobrojne mete Hezbolaha na jugu te zemlje.

Tada su sirijski mediji izvestili da je više od 10 izraelskih ratnih aviona učestvovalo u udarima blizu libansko - sirijske granice u regionu planina Kalamun. Ciljevi su uključivali, kako je procenjeno, konvoj oružja namenjen borcima Hezbolaha koji je putovao kroz Siriju.

Navodni napad večeras je drugi otkako je Rusija započela operacije u Siriji. Izrael je navodno gađao libanski Hezbolah u Siriji, koji se bori na strani predsednika Asada, nekoliko puta tokom prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track