Ukrajinski nacisti planiraju pokolj!

Pretnja za euro 2012.

Ukrajinski nacisti planiraju pokolj!

Planeta -
Desničarska formacija Patriote Ukrajine obučava huligane za krvoproliće na fudbalskom prvenstvu

KIJEV - Prete i teroristi i ekstremni desničari.Neonacisti u tajnosti obučavaju hiljade fudbalskih huligana u Ukrajini kako bi napravili pokolj tokom Evropskog prvenstva 2012, koje počinje za mesec dana u toj zemlji i u Poljskoj. Samo dan posle krvavog četvorostrukog napada u Dnjepropetrovsku, u kojem je povređeno 29 ljudi i kojim su teroristi ozbiljno zapretili organizaciji fudbalskog prvenstva, britanski tabloid San objavio je priču tima reportera koji su se infiltrirali u redove ekstremno desničarske formacije Patriote Ukrajine.

List piše da će obučeni huligani iskaliti sav bes na utakmicama u kojima učestvuje Engleska, međutim, nije isključeno ni da će proširiti svoje dejstvo. Mete su im crnci u engleskoj reprezentaciji, poput Rija Ferdinanda i Ešlija Kola.

Tim lista San snimio je obuku mladića u kampu Patriota Ukrajine u gradu Ivano-Frankivsku. Oni prolaze obuku u borbi prsa u prsa, uče kako da upotrebe noževe, puške i pištolje, a imaju i časove neonacističke ideologije. Ta grupa broji oko 3.500 članova.

Vođa Patriota Ukrajine Dmitro Semčuk kaže da će „fudbalski vojnici” celom svetu pokazati svoj bes tokom Eura 2012. Prema njegovim rečima, grupa ne želi igrače crnce ni u jednom evropskom timu.

- Imamo mrežu fudbalskih huligana u svakom gradu. Možemo da pokrenemo rat samo jednim pozivom. U Ukrajini huliganizam je mešavina politike, patriotizma i nacionalizma. Naši huligani nisu isto što i engleski, koji su stalno pijani. Ovde se ozbiljno spremamo i treniramo - izjavio je Semčuk i dodao da se oni bore za „belu Evropu pod vođstvom lidera belca”.

Zavera zbog Julije?

Dok ukrajinske vlasti tvrde da su za četiri eksplozije u Dnjepropetrovsku, u kojima je ranjeno 29 ljudi, među kojima i 10 dece, krivi teroristi, opozicija za njih krivi vladajuću strukturu. Oni navode da bi u pitanju mogla da bude zavera da se skrene pažnja sa slučaja pritvorene bivše premijerke Julije Timošenko. Inače, juče je ponuđeno 250.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja napadača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track