HOROR NOVINARA MONDA RANJENOG U PARIZU: Krv je bila svuda, vukao sam povređenog i metak me je...
Foto: Ap

Horor u Parizu

HOROR NOVINARA MONDA RANJENOG U PARIZU: Krv je bila svuda, vukao sam povređenog i metak me je...

Planeta -
Novinar pariskog lista "Mond" Danijel Pseni, koji stanuje iza koncertne dvorane Bataklan, gde je u jednom u nizu noćašnjih napada u Parizu ubijeno više od 80 ljudi, ranjen je dok je pokušavao da pomogne povređenima koji su uspeli da pobegnu iz napadnute sale.

Pseni, koji stanuje u zgradi koja gleda na dvoranu Bataklan, kaže da je kroz prozor stana video kako ljudi istrčavaju na pomoćni izlaz dvorane.

"Radio sam u svom stanu. Televizor mi je bio uključen kada sam začuo buku, kao zvuk ispaljenih petardi, i prvo sam bio ubeđen da potiče iz filma koji je u tom trenutku prikazivan, ali pošto je bila previše snažna, otišao sam do prozora".

Tada je, kako navodi, ugledao stravične scene - ljude kako leže na zemlji, krv svuda unaokolo."Jasno mi je bilo da se dešava nešto ozbiljno. Svi su trčali ka ulici Amlo ili bulevaru Volter. Pomislio sam na prizore kakvi su zadesili Njujork 11. septembra 2001", kaže francuski novinar.

Potom je odlučio da siđe i pozove u zgradu ljude koji su uspeli da pobegnu iz koncertne dvorane.

"Otvorio sam ulazna vrata zgrade. Ispred je jedan čovek ležao na trotoaru. Jedan muškarac mi je pomogao da ga uvučem u hodnik i najverovatnije da sam tada pogođen metkom, mada se ne sećam najjasnije", kaže Pseni.Povređenog čoveka je potom uneo kod komšije.

Images de la fusillade au Bataclan by lemondefr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track