NETANIJAHU NAREDIO: Izraelski obaveštajci pružiće svu podršku Francuskoj
Foto: AP

Teroristički napad u Parizu

NETANIJAHU NAREDIO: Izraelski obaveštajci pružiće svu podršku Francuskoj

Planeta -
Predsednik Vlade Izraela Benjamin Netanijahu naredio je izraelskim bezbednosnim i obaveštajnim agencijama da pruže svaku moguću pomoć Francuskoj, nakon višestrukih terorističkih napada u Parizu, izjavio je danas jedan visoki izraelski zvaničnik.

Netanijahu je sinoć uputio podršku Izraela narodu Francuske i francuskom predsedniku Fransoa Olandu.

"Izrael stoji rame uz rame sa predsednikom Fransoa Olandom i francuskim narodom u zajedničkom ratu protiv terorizma. Izražavam saučešće naroda Izraela porodicama onih koji su ubijeni i želim ranjenima brzi oporavak", rekao je Netanijahu, prenose izraelski mediji.

Nakon serije napada bez presedana, Netanijahu je takođe dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da zatraži od francuskih vlasti pojačanje bezbednosti oko izraelske ambasade u francuskom glavnom gradu i jevrejskim institucijama u Francuskoj.

On je naredio i da se izraelske zastave na vladinim zgradama i ambasadama širom sveta spuste na pola koplja u znak solidarnosti sa narodom Francuske.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasada u Prizu u bliskom kontaktu sa francuskim vlastima da bi se utvrdilo ima li izraelskih žrtava u napadima.

"Ima neizvesnoti zbog čega pratimo situaciju na svaki mogući način", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Imanuel Nahšon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track