VLADA CG: Naš državljanin nije umešan u napad na Pariz!
Foto: AP

Reakcija

VLADA CG: Naš državljanin nije umešan u napad na Pariz!

Planeta -
Vlada Crne Gore demantovala je danas da je čovek, poreklom iz Crne Gore, nedavno uhapšen u Nemačkoj, povezan s napadima u Parizu i takve medijske navode okarakterisala kao zlonamerne spekulacije.

Mediji su ranije objavili da je moguće da je čovek, poreklom iz Crne Gore, koji je početkom novembra uhapšen u blizini nemačko-austrijske granice, a u čijem vozilu je pronađeno oružje, povezan s teorističkim napadima koji su se dogodili sinoć u Parizu.

Izvor iz Vlade CG je podgoričke medije uputio na originalnu verziju vesti bavarskog radija, a po kojoj je taj medij "izvestio o jednom ranijem hapšenju 51-godišnjaka iz Crne Gore kod koga je zaplenjeno oružje i za koga se sumnja da je išao u Pariz".

"Radio navodi da su nemačke službe obavestile francuske kolege, ali i crnogorsku policiju. Na pitanje bavarskog radija da li se to može povezati s napadima u Parizu, iz kriminalističke policije Bajerna su saopštili da je reč o potpunim spekulacijama", naveo je izvor iz Vlade CG.

Podgoričanin V. V. (51), koji je 5. novembra uhapšen na auto-putu Salcburg-Minhen, a u čijem je vozilu policija pronašla oružje i ručne bombe, nije islamske veroispovesti i nema informacija da bi mogao da bude povezan s terorističkim napadom u Parizu, saopšteno je iz crnogorske policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja