(VIDEO) BRISEL POD OPSADOM: Ovako je izgledalo hapšenje terorista!
Foto: Tviter

Terorizam u Parizu

(VIDEO) BRISEL POD OPSADOM: Ovako je izgledalo hapšenje terorista!

Planeta -

U jednom od najgorih terorističkih napadana evropskom tlu u kom je stradalo više od 120 ljudi, a na stotine povređeno, napadnuti su restorani, kafići, nacionalni stadion i koncertna dvorana.

Belgijska TV stanica javlja da je policija izvršila raciju na tri adrese u Molenbeku, četvrti Brisela za koju se prema nekim navodima tvrdi da ima veze s napadima u Parizu.

Prema tim izveštajima, dvojica napadača bili su Belgijanci, dok su kod drugih pronađeni egipatski i sirijski pasoši.

Belgijska policija saopštila je večeras da je u jednom kvartu u Briselu u toku policijska operacija povezana s terorističkim napadima u Parizu gde je ubijeno 127 osoba i povređeno najmanje 300 ljudi, preneli su belgijski mediji. Istovremeno na londonsku aerodromu Getvik uhapšen je Francuz s vatrenim oružjem, javila je agencija Frans pres.

Belgijska televizija RTBF prenela je da je tokom policijske operacije u Briselu uhapšen jedan muškarac i da će tužilaštvo kasnije večeras saopštiti detalje te operacije.

Nekoliko očevidaca u Parizu reklo je da su videli napadače kako ulaze u automobil belgijske registracije. Izvori bliski istrazi ocenili su da je jedna od hipoteza da je jedna ekipa napadača došla iz inostranstva i da je sprovela napade uz pomoć francuskih državljana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja