(VIDEO) STRAVIČNE PRIČE PREŽIVELIH: Kada čujem metro, mislim da je kalašnjikov
Foto: FB/Channel4

Sakrila se ispod stola

(VIDEO) STRAVIČNE PRIČE PREŽIVELIH: Kada čujem metro, mislim da je kalašnjikov

Planeta -
Doktorka Luiz Efe našla se u najgorem mestu u najgore vreme, u baru Karijon u Parizu koji su napali teroristi.

Ona je ispričala svoje viđenje ovog nezapamćenog napada, ali i navela kako se u njoj “lomilo“, između uloge doktora i osobe koja se našla u smrtnoj opasnosti.

"Sakrila sam se ispod stola kada sam čula pucnjavu koja je postajala sve glasnija i glasnija. Nisam mogla da vidim ubice. Trajalo je čitavu večnost, nemam ideju koliko tačno. Pet, možda deset minuta", istakla je Luiz.

Posle napada je zavladala tišina, a čuo se tek poneki jecaj.

"Doktor u meni je nastavio da živi, ličnost je bila pogođena... Pokušala sam masažom srca da oživim jednog mladića... Umro mi je na rukama, ali je verovatno bio mrtav pre nego što sam došla do njega... Pokušavali smo dok nisu stigli vatrogasci", dodala je Luiz.

Kaže da je i dalje pod neverovatnim stresom, ali i da se treba boriti protiv terorizma.

"Ne osećam se dobro, spavala sam svega dva sata, popila sam mnogo žestokog alkohola tokom noći sa svojim prijateljima... Želim da se suprostavim teroru, ne želim da živim u svetu u kom sam uplašena. Probudila sam se i čula zvuk metroa, dobila sam anksiozni napad jer mi je to zvučalo kao pucnjava iz kalašnjikova", zaključila je Luiz.

Junior doctor talks Paris attacks to Jon Snow

“I don’t want to live in a world where I’m scared…I don’t want to be gloomy about the future, I don’t want to believe we’ll live in the world of fear.”Those are the words of Louise Hefez, a junior doctor who survived the terrorist attack in the Carillon bar in Paris - and then attempted to revive some of those who had been shot.

Posted by Channel 4 News on недеља 15. новембар 2015.

(Channel4)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track