EVO ZAŠTO JE FRANCUSKINJA ZAPALILA FEJSBUK: Neću da stavim našu zastavu na profilnu fotku!
Foto: Facebook

Šarlota Faran pokrenula lavinu komentara

EVO ZAŠTO JE FRANCUSKINJA ZAPALILA FEJSBUK: Neću da stavim našu zastavu na profilnu fotku!

Planeta -
Teroristički napad u Parizu je mobilisao korisnike društvenih mreža da masovno ofarbaju profilnu fotografiju u boje francuske zastave. Ipak, jedna Francuskinja iz Pariza odbila je da to uradi i za to navela veoma upečatljive razoge. Evo o čemu je reč...

Iako milioni ljudi na društvenim mrežama izražava svoje saučešće i molitve za 129 žrtava napada u Parizu, Šarlota Faran, urednica jednog onlajn magazina, javno je objasnila zašto neće promeniti svoju fotografiju jer bi bilo "pogrešno" da se to radi samo posle tragedije u Parizu.

Ona je u svom Fejsbuk postu napisala:

"Neću da menjam svoju profilnu fotografiju u francusku zastavu iako sam Francuskinja iz Pariza. Razlog za to je što kada bih to uradila samo za Pariz, to bi bilo pogrešno. Da sam to radila za svaki napad na svetu, morala bih da menjam svoju fotografiju nekoliko puta na dan. Moje srce je uz svet, bez granica, bez hijerarhije, smatram da svaki ljudski život ima vrednost bez obzira na to da li je napadnut od strane verskih ekstremista, predrasuda ili profita. Nemojte biti deo "mi i oni" mentaliteta što ratni huškači žele da uradite", napisala je Šarlota, a njena mudrost je ubrzo postala viralna na društvenim mrežama. Do sada je njen status podeljen više od 87.000 puta dok je lajkovan oko 132.000 puta, a takođe se internetom širi i fotografija ovih njenih reči, tako da ih je verovatno videlo milioni ljudi.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track