(VIDEO) DŽIHADISTI UČE DECU DA UBIJAJU: Obučavaju ih da koriste bombe da bi "branili veru"
Foto: Printscreen Youtube

Bolesno

(VIDEO) DŽIHADISTI UČE DECU DA UBIJAJU: Obučavaju ih da koriste bombe da bi "branili veru"

Planeta -
Na internetu se pojavio snimak jedne ekstremističke osnovne škole u kojoj džihadisti objašnjavaju deci, ne starijoj od 12 godina, kako da koriste pištolj, bombe i puške u borbi protiv "nevernika"

Na snimku se vidi kako "učitelj", očigledno borac Islamske države, na početku postrojava decu tako da dečaci sede napred a devojčice pozadi da bi svoje "predavanje" započeo objašnjavanjem toga šta je džihad. Nakon toga, džihadista počinje da ispituje decu na koji način se rukuje raznim vrstama oružja.

Prvo proziva dečaka, koji izgleda kao jedan od starijih u razredu, i pokazuje mu puško-mitraljez. Odgovori koje je dao dečak na "učiteljeva" pitanja skroz su šokantni:

Ustani Daud. Kako se ovo zove?

- Kalašnjikov

Kako ga zovemo u Paštou?

- Mašina

Za šta koristimo ovo?

- Da branim veru

I čije ćemo glave pogađati sa ovim?

- Nevernika

Nakon toga iz džepa vadi ručnu granatu i dečaku objašnjava na koji način se ona aktivira, kao i da posle bacanja mora da legne na zemlju.

"Učitelj" posle proziva drugog dečaka kojeg pita o pištolju "tetejcu". Dečak mu odgovara da je pištolj napravljen u Kini, da u njega staje šest metaka.

Nakon toga, džihadista daje pištolj u ruke nekoliko dečaka i objašnjava im na koji način treba da ga upotrebljavaju i kako da ciljaju u žrtvu.

(E.P.K)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track