(VIDEO) ASAD: Džihadiste naoružavaju Turska, Katar i Saudijska Arabija, jedino ih Rusija zaustavlja!
Foto: AP

Predsednik Sirije otvoreno

(VIDEO) ASAD: Džihadiste naoružavaju Turska, Katar i Saudijska Arabija, jedino ih Rusija zaustavlja!

Planeta -
Ako zaista želite da se borite protiv njih i porazite ih, morate da im odsečete priliv oružja, novca i regruta, koji uglavnom dolazi iz Turske, uz podršku Saudijske Arabije i Katara, rekao je Bašar al Asad za Češku televiziju

"To je prvi korak, koji je neophodno preduzeti, kad započnete borbu protiv terorizma. Inače se borite dok oni neograničeno dobijaju zalihe iz raznih država, pre svega iz drugih oblasti, dok Zapad zatvara oči pred tim", upozorio je predsednik Sirije.

"Za povratak mira nekoliko zemalja, Francuska, Velika Britanija, Sjedinjene Države, Saudijska Arabija i Katar i nekoliko drugih treba da prestanu da podržavaju teroriste. Već sutradan će biti bolje, a za nekoliko meseci imaćemo potpuni mir u Siriji", tvrdi on.

Takođe je dodao da je jedino učešće Rusije u borbi protiv terorizma u Siriji nateralo Daeš (ISIL) i Front al-Nusra da se povuku.

"Učešće Rusije, koja je stvorila antiteroristički blok, nesumnjivo je postao ključni faktor u popravljanju situacije u Siriji", ocenio je Asad.

Francuska ne radi ništa ozbiljno, dok su Rusi vrlo ozbiljni u borbi protiv terorizma i saradnji sa sirijskom vojskom, dodao je.

Za tursko obaranje ruskog borbenog aviona Asad je prokomentarisao da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "izgubio hladnokrvnost jer je ruska intervencija promenila odnose snaga na terenu".

"Erdoganov poraz u Siriji, poraz njegove terorističke organizacije, obeleža njegov politički kraj", zaključio je Asad.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track