DŽIHADISTI OBJAVILI NOVI VIDEO: Ruskom špijunu odsekli glavu
Foto: Youtube/Printscreen

Još jedno zverstvo

DŽIHADISTI OBJAVILI NOVI VIDEO: Ruskom špijunu odsekli glavu

Planeta -
Islamska država objavila je video pogubljenja jednog čoveka koji se pridružio džihadistima, a za koga se ispostavilo da je zapravo ruski špijun.

To je kazna za ruskog predsednika Vladimira Putina i zastrašivanje naroda, prenosi CNN.

Dok je zarobljenik klečao na koenima u narandžastom odelu, njegov ubica je rekao da su ih Putinovi vazdušni napadi učinili "još odlučnijim i čvršćim".

Dželat se obratio i ruskom narodu: "Nećete pronaći mir u svojim domovima, Ubićemo vaše sinove... za svakog sina kojeg ste vi ovde ubili. Uništićemo vaše domove, kao što ste vi uništili naše".

Navodi se da je Rus na snimku iz Čečenije i da ima 23 godine. Rusija inače muči veliku muku sa Čečenima koji se u sve većem broju pridružuju džihadistima.

Rus u videu tvrdi da je preko Turske otišao u Irak gde je trebalo da prikuplja podatke i fotografije islamista i njihovih porodica.

Sedmominutni video se završava porukom na ruskom jeziku. "Slušaj, Putine, psu. Asad nas je bombardovao mnogo pre nego što si ti došao, a onda je nas je bombardovala i Amerika i njeni kukavički saveznici. Ruski nevernici, čekali smo vas". Ono što je zanimljivo je da dželat uopšte nema skriveno lice, a pretpostavlja se i da je on poreklom iz Rusije. On je zarobljeniku na kraju odsekao glavu.

CNN ne može da potvrdi autentičnost snimka niti tvrdnju da se radi o ruskom špijunu. Ukoliko je to tačno, to je samo jedan u nizu zločina koje je počinila Islamska država koja pritom sve dokumentuje video snimcima.

(CNN/Vocativ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track