RUSKOG TAOCA UBIO - RUS! Džihad Vlad iz Sibira je novi dželat Islamske države!
Foto: Printscreen Yt

Nasledio Džihad Džona

RUSKOG TAOCA UBIO - RUS! Džihad Vlad iz Sibira je novi dželat Islamske države!

Planeta -
Ime mu je Anatolij Zemljanka, ima 28 godina i rođen je kao pravoslavac, a islamski ekstremista postao je na fakultetu

Ruskiog državljanina Magomeda Hasijeva (23) navodno je ubio njegov sunarodnik, Rus Anatolij Zemljanka (28), prvi dželat ISIL koji je pokazao svoje lice.

Džihad Vlad, kako su ga prozvali, rođen je u pravoslavnoj porodici, a njegova majka Svetlana (53) bila je vlasnica prodavnice sudova. Dok nije postao terorista, ničim se nije izdvajao iz sredine. Nije bio odlikaš, nije se isticao ni u sportu.

Njegov bivši učitelj kaže da je Anatolij bio normalan i običan dečak iako nije imao dobre ocene.

"Nije bio huligan, baš naprotiv - bio je pristojan i vrlo običan", kaže učitelj, koji je ostao anoniman.

Na fakultetu je trenirao tajlandski boks i karate, ali ni u tome nije briljirao.

S islamskim ekstremizmom se susreo na petoj godini fakulteta i, pošto je primio islam, osnovao je ekstremističku grupu Iškan. Sada preti celoj Rusiji:

"Ubićemo vaše sinove za svakog sina kog ste ovde ubili. Srušićemo vaše kuće za sve kuće koje ste ovde srušili. Slušajte me, Putine i njegovi saveznici. Režim nas je bombardovao pre nego što ste vi došli, onda i Amerika i njeni kukavički saveznici, a danas nas bombardujete vi. U svom bombardovanju ubili ste muslimansku decu, žene i starce", zapretio je Anatolij svojim sunarodnicima u video-snimku pre nego je odsekao glavu nesrećnom Magomedu.

Magomed Hasijev navodno je bio ruski špijun, što Rusija nije potvrdila. Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov smatra da je za njegovu smrt kriva američka CIA, za koju on tvrdi da sarađuje sa ISIL.

(Daily Mail, Daily Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track