LAVROV I KERI NA VEZI: Ruski ministar traži spisak svih terorista protiv kojih se treba boriti
Foto: AP, 12.05.2015

Razgovor na visokom nivou

LAVROV I KERI NA VEZI: Ruski ministar traži spisak svih terorista protiv kojih se treba boriti

Planeta -
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar SAD Džon Keri razgovarali su o mogućnosti da se organizuje nova runda sastanka međunarodne grupe za Siriju, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova

Dvojica zvaničnika su u telefonskom razgovoru razmotrili sirijski konflikt i korake koje je neophodno preduzeti kako bi se pronašlo političko rešenje, navodi se u saopštenju Ministarstva, preneo je Sputnjik.

Lavrov je u razgovoru ponovo ukazao na potrebu da se pred sastanak pripremi spisak svih terorističkih grupa protiv kojih je potrebno boriti se, kao i da se precizira ko bi trebalo da uđe u delegaciju patriotske opozicije, koja će učestvovati u pregovorima sa sirijskim vlastima, pod pokroviteljstvom UN.

Na taj način, rekao je Lavrov, stvorili bi se uslovi za početak političkog procesa za pronalazak rešenja sirijskog konflikta sa jedne stane, i efektivnije borbe sa radikalnim snagama sa druge strane.

Ruski ministar i američki državni sekretar saglasni su da nastavak saradnje o pronalasku rešenja za Siriju treba da se odvija kroz međunarodnu grupu za podršku Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track