(VIDEO) HOĆE LI OPSTATI OVO PRIJATELJSTVO: Sibirski tigar i koza postali najbolji drugari
Foto: Printscreen Youtube

Čudo prirode

(VIDEO) HOĆE LI OPSTATI OVO PRIJATELJSTVO: Sibirski tigar i koza postali najbolji drugari

Planeta -
Ovo prijateljstvo izgleda suviše dobro da bi bilo istinito, a radi se o tigru u jednom ruskom safari parku koji se druži sa svojim potencijalnim obrokom, kozom Timurom.

Ipak, čuvari zoo vrta imaju loše vesti. Kažu da je pitanje vremena kada će ova simpatična životinja biti pojedena.

- Postoji 80-85 odsto šansi da tigar pojede kozu - kaže za Itar Tas Rostislav Šilo iz Novosibirskog zoo vrta. Ipak, on tvrdi da prijateljstva između predatora i njihovog plena nisu neobična pojava.- Imali smo slučaj supa koji je živeo sa zečevima nekoliko godina. Preko zime, zec se ponekad skrivao ispod njegovo krila i tu spavao. Takođe, sećam se i jedne mačke koja je živela sa pacovom. Takve stvari se dešavaju, ali pošto nisu česte onda su uvek interesantne - rekao je on.

Trogodišnji tigar Amur do sada je odoleo iskušenju da pojede kozu. Direktor parka Dmitri Mezentsev kaže da je tigar viđen kako njuši kozinu hranu, tj. seno i povrće ali i da liže so namenjenu za kopita svog prijatelja.

Čuvari vrta su u jednom momentu odvojili Amura od Timura ali se to pokazalo kao loša odluka jer je tigar po celu noć urlao nakon što je privremeno izgubio druga.

Iako koza ima specijalno napravljenu kućicu, ona je odlučila da ostane u društvu svog opasnog drugara tigra, ispričali su čuvari i dodali da koza postaje preglasna kada tigar nije u blizini.

(rt.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track