(VIDEO) RUSI SE POBUNILI: Za snimke napada ruskih aviona rekli da su američki!
Foto: Printscreen/YouTube

Medijske laži

(VIDEO) RUSI SE POBUNILI: Za snimke napada ruskih aviona rekli da su američki!

Planeta -
Zapadni mediji često menjaju snimke vazdušnih napada ruske acijacije u Siriji da bi ih prikazivali kao akcije koalicije koju predvode SAD, tvrde u ruskom ministarstvu odbrane.

Rusko ministarstvo odbrane istaklo je da transparentno prikazuje sve operacije protiv terorista u Siriji.

"Danas mi smo jedina armija u svetu koja pokazuje kako gađamo terorističke mete specifičnim preciznim oružjem iz ruskih aviona i brodova. U isto vreme, kao što znamo, u najboljem slučaju imamo samo po nekoliko reči zvaničnika o rezultatima avijacije koalicije koja se bori protiv ISIL", tvrdi ministarstvo.

Naime, pojedini američki mediji objavili su prošlog meseca snimke koje rusko ministarstvo objavljuje skoro svakog dana na zvaničnom Jutjub kanalu, naglasivši u prilogu da se radi o snagama koje predvode SAD.

Inače, ruske vazduhoplovne snage imale su 59 naleta u protekla 24 sata u kojima su pogodile 200 meta Islamske države u 7 sirijskih mesta, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da su napadi izvršeni u provincijama Alepa, Idliba, Latakije, Hama, Homsa, Al Hasakaha i Rake.

"Ruski avioni ubili su više do 320 militanata i uništile 34 oklopna vozila, uključujući 2 tenka, jedno borbeno vozilo, 15 džipova naoružanih mitraljezima velikog kalibra", izjavio je PR ministarstva Igor Konašenkov.

Uništena je i kolona cisterni i više od 100 stanica za tankovanje goriva koje koriste teroristi.

(Sputniknews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track