SAMOUVERENI RUSI: Američka odbrana ne bi izdržala napade naših raketa
Foto: AP

Vojne procene

SAMOUVERENI RUSI: Američka odbrana ne bi izdržala napade naših raketa

Planeta -
Američka protivraketna obrana, prema ocenama stručnjaka, ne može izdržati intenzivni udar strateških raketnih snaga Rusije, kazao je komadant ruskih Strateških raketnih snaga general-pukovnik Sergej Karakajev.

“Ocene stručnjaka pokazuju da sistem protivraketne obrane, danas raspoređen, po svojoj formacijskoj i vatrenoj snazi ne može da izdrži intenzivnu upotrebu strateških raketnih snaga”, rekao je Karakajev na konferenciji za novinare.

Kako piše portal Sputnjik, Karakajev je, citirajući američke analize, objasnio da će “integracija sredstava sistema PVO različitih po nameni i karakteristikama omogućiti organizovanje višeslojnog sistema zaštite koji osigurava ‘uticaj na svemirske i vazdušne ciljeve’ u svakom delu putanje leta”.

“Radi se najpre o pogađanju raketa i bojevih glava raketa strateških raketnih snaga. Zato je planirano da u sastav perspektivnih udarnih sredstava PVO budu uključeni kompleksi laserskog i kinetičkog oružja, protivraketni kompleksi i kompleksi presretanja kopnenih, pomorskih, zračnih i svemirskih tipova baziranja”, objasnio je ruski general.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track