NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO: Kako je propala tajna misija američke vojske u Libiji
Foto: Facebook Printcreen

Neviđeni gaf

NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO: Kako je propala tajna misija američke vojske u Libiji

Planeta -
Američke komandose su poterali čim su stigli u vojnu bazu, a sve zbog neverovatne banalnosti!

Tajna misija američkih komandosa u Libiji je otkrivena kad su na Fejsbuk stranici libijskih vazduhoplovnih snaga osvanule četiri njihove fotografije!

Jeste za rubriku verovali ili ne, ali na toj stranici su stvarno objavljeno da je 20 američkih vojnika u ponedeljak stiglo u vazduhopovnu bazu Vatija - i ti postovi još stoje!

Tajnost misije je smesta propala jer se vest raščula, a američke komandose su iz baze odmah poterali lokalni zapovednici, koji su im rekli da nemaju dozvolu da budu u bazi! I da stvar bude luđa, izvori iz Pentagona potvrdili su da su stvarno poslali posebne snage u Libiju, ali nije jasno da li su komandosi napustili Libiju i i vratili se u Ameriku.

A da bi ceo svet valjda saznao za ovu tajnu misiju, Libijci su na Fejsbuku lepo napisali da se 20 američkih vojnika iskrcalo "pod punom borbenom gotovošću, u neprobojnim jaknama i s naprednim oružjem".

Foto: Facebook

Inače, bazu u Vatiji samo otvorena pustinja deli od baze terorističke ISIL na Ajalatu.

Dolazak američkih specijalaca u Libiju povećalo je nagađanja da su SAD spremne da i na kopnu napadnu terorističke organizacije.

(Gardijan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja