MEDICINSKI IZVEŠTAJ IZ 1923. OTKRIO: Hitler je imao samo jedan testis!
Foto: Profimedia

Medicinska dokumentacija potvrdila

MEDICINSKI IZVEŠTAJ IZ 1923. OTKRIO: Hitler je imao samo jedan testis!

Planeta -
LONDON - Čini se da je stih u poznatoj pesmi iz Drugog svetskog rata kojom su se saveznici rugali Adolfu Hitleru ("Hitler Has Only Got One Ball" - "Hitler ima samo jedno jaje"), ipak bio istinit.

Naime, pojavili su se novi dokazi koji govore u prilog tezi da je Hitleru nedostajao jedan testis, odnosno da mu nije bio spušten do kraja.

Otkako su britanski vojnici na melodiju poznate koračnice 'Kolonel Bugi' počeli da pevaju ovaj tekst, krenule su i spekulacije da je diktatoru zaista nedostajao jedan testis.

Ipak, sada nemački istoričar Peter Flajšman sa Univerziteta Erlangen-Nirnberg kaže da je za tu tvrdnju otkrio neoboriv dokaz iz medicinske dokumentacije.

Nakon prvog pokušaja da dođe na vlast u poznatom minhenskom 'pivskom' puču, Hitler je 1923. uhapšen, pri čemu ga je pregledao zatvorski lekar. U izveštaju stoji da se Hitlerov desni testis nije spustio do kraja.

Pregled je izvršen 12. novembra 1923. čim je Hitler sproveden u zatvor Landsberg.

Dugo se mislilo da je ovaj medicinski izveštaj izgubljen, ali se 2010. pojavio na jednoj aukciji. Brzo ga je zaplenila bavarska vlada i tek je nakon toga detaljno istražen.

Dr Jozef Štajner Brin, zatvorski lekar koji je pregledao Hitlera, ovako je zapisao: 'Adolf Hitler, umetnik i odnedavno pisac, je zdrav i jak, no pati od kriptorhizma s desne strane.'

To je stanje u kojem se testis ne spusti do normalnog položaja, a profesor Flajšman kaže da je testis zbog toga zakržljao. Nova otkrića su u kontradikciji s tvrdnjama da je Hitler izgubio testis jer ga je u Prvom svetskom ratu pogodio šrapnel.

U prilog toj tezi govorila je tvrdnja poljskog sveštenika i istoričara amatera Franciščeka Pavlara iz 2008. koji je rekao da mu je lekar koji je nakon incidenta lečio Hitlera, ispričao o toj povredi.

Osim toga, i Hitlerov lekar iz detinjstva Eduard Bloh američkim istražiteljima 1943. godine rekao je da je Hitler kao dete imao sasvim 'normalne genitalije'. Doktor Bloh, Jevrejin, ostao je u Austriji sve do 1940. i imao je Hitlerovu zaštitu, a nakon toga je otišao u Ameriku.

I Sovjeti su napravili obdukciju, veruje se, Hitlerovih posmrtnih ostataka iz bunkera u Berlinu i takođe otkrili da jedan testis nedostaje, ali zanimljivo je to da se radilo o levom testisu!

Ako je Hitler zaista patio od ovog poremećaja, to bi moglo da objasni zašto nije imao decu, s obzirom da je to stanje povezano sa smanjenom plodnošću. Ipak, nije nužno moralo da ima uticaj na njegov seksualni život jer poremećaj ne implicira impotenciju.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track