NEMAČKI MAGAZIN: Putin je čovek godine, bez njega nema rešenja svetske krize
Foto: Fonet/AP

Odabir

NEMAČKI MAGAZIN: Putin je čovek godine, bez njega nema rešenja svetske krize

Planeta -
Nemački politički magazin Cicero objavio je evropske zemlje moraju ruskog predsednika da uzmu "u razmatranje" jer bez njega nije moguće rešiti trenutnu međunarodnu krizu.

U jednom od svojih publikacija, nemački magazin nazvao je Vladimira Putina "čovekom godine".

- Nije moguće ne priznati da je Putin postao ključna figura u svetskoj politici - napisao je glavni urednik magazina Kristof Švenik.

- Ništa ne može da se desi bez Rusije. To se pokazalo u pregovorima oko iranskog nuklearnog programa. Sada je evidentno i u sirijskom ratu kao i u bečkim pregovorima oko rešavanja sirijskog konflikta - piše u članku.

Švenik podseća na govor ruskog predsednika tokom Bezbednosne konferenciju u Minhenu 2007. godine. On kaže da su zapadne zemlje odlučile da ignorišu ruske interese, uprkos što je ruski lider naglasio ulogu svoje zemlje na međunarodnoj sceni, s obzirom na postojeće pretnje, i proglasio neprihvatljivim polarni sistem u politici.

Prema članku, Putin se mora uzeti u obzirm od strane zapadnih lidera "više nego ikada ranije", jer Rusija trenutno igra ključnu ulogu na globalnoj političkoj sceni.

(Sputniknews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track