U ĆUZU, PA TAMO LAŽITE: Uhapšen par koji je digao lažnu uzbunu o bombi u avionu Er Fransa
Foto: Shutterstock

Napravili haos

U ĆUZU, PA TAMO LAŽITE: Uhapšen par koji je digao lažnu uzbunu o bombi u avionu Er Fransa

Planeta -
Zbog njihove laži francuski avion morao je prinudno da sleti u Mombasu u Keniji, gde su čitav aerodrom blokirali zbog moguće opasnosti i izveli specijalce da demontiraju bombu

Uhapšeni muškarac je penzionisani policajac (58), a njegovu ženu policija saslušava kao svedoka, prenosi AFP dodajući da nije poznata nacionalnost privedenog para.

Jedan od putnika prijavio je posadi da se u toaletu aviona "boing 777", u kojem se nalazilo 459 putnika i 14 članova posade, nalazi sumnjivi predmet. Avion je sleteo u Mombasu, gde su putnici hitno evakuisani, a zatim su pozvani stručnjaci za otkrivanje eksplozivnih naprava i pripadnici mornarice da pregledaju avion.

Sumnjivi predmet je bio napravljen od kartona, papira i kuhinjskog tajmera, a policija je zaključila da ne predstavlja nikakvu opasnost, izjavio je izvršni direktor "Er Fransa" Frederik Geži. On je naveo da je zaključeno da je napravu u toalet stavio neko od putnika i da se radi o "neukusnoj šali".

Portparol "Er Fansa" rekao je za AFP da je ta avio-kompanija preduzela pravne korake nakon otkrića sumnjivog predmeta. Avio-kompanijapodnela je pravnu tužbu protiv nepoznatih osoba zbog ugrožavanja života drugih, rekao je on.

U Francuskoj su posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra uvedene vanredne mere opreza, a aviokompanije strepe od mogućih napada nakon što je Islamska država saopštila da je u oktobru iznad Egipta oborila ruski putnički avion.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track