(VIDEO) SKAJ NJUZ: Rusija krije pravi broj svojih vojnika poginulih u Siriji
Foto: Printscreen Sky News

Tajne sahrane?

(VIDEO) SKAJ NJUZ: Rusija krije pravi broj svojih vojnika poginulih u Siriji

Planeta -
Zvanična Moskva saopštila je da su trojica ruskih vojnika stradala u borbi protiv ISIL, ali sumnja se da ih je više; dokaz za to su tvrdnje jednog ruskog blogera

Skaj njuz tvrdi da ima dokaz o tome da Rusija krija broj svojih vojnika poginulih u Siriji i tajno sahranjuje vojnike.

Navodno, kovčezi s poginulim ruskim vojnicima dopremaju se kući bez medijske pažnje i sahranjuju se krišom. Kao dokaz za to Skaj njuz navodi tvrdnju ruskog blogera Ruslana Levijeva da je vojnik Fjodor Žuravljev (27) iz sela Paljco kraj granice s Belorusijom, sahranjen bez pompe pre tri nedelje.

Njegovi roditelji rekli su Levijevu da im vojne vlasti nisu rekle kako im je sin stradao.

"Nije bilo vremena za to, sve se desilo tako brzo, još ne znamo ništa", rekla je majka poginulog vojnika Levijevu.

Bloger tvrdi da se u selu priča da je Žuravljev poginuo u Siriji. On takođe veruje da je još jedan ruski vojnik poginuo u Siriji, navodi Skaj njuz svoje dokaze.

Prošle nedelje ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je mnoge priznavši da je rusko vojno osoblje bilo raspoređeno u istočnoj Ukrajini tokom konflikta u toj zemlji, navodi Skaj njuz i tvrdi da ima mnoštvo dokaza o delovanju ruskih vojnika u Ukrajini prikupljajući informacije sa društvenih mreža i sa sahrana poginulih. Sada je, kako navodi, sve jasnije da Rusi koriste iste tehnike u Siriji da prikriju pune razmere svojih aktivnosti kao i broj žrtava.

Nije tajna da se ruske vazdušne snage bore u Siriji, a broj pripadnika ruske vojske poslednjih meseci porastao je sa 2.000 na 4.000 iako Putin tvrdi da je bombardovanje džihadista u Siriji samo privremena mera.

"Međutim, misteriozne pogibije i tajne sahrane vojnika navode na to da ruska vlada nije u potpunosti otkrila svoje angažovanje u Siriji", kaže Skaj njuz.

Ministarstvo odbrane Rusije oštro demantuje ovakve medijske spekulacije.

(Skaj njuz/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track