ZBOG NJE SE TRESLA FRANCUSKA VLADA: Preminula Madam Klod, čuvena vlasnica bordela
Foto: Tviter/Overnewser Actus

Odnela sve tajne u grob

ZBOG NJE SE TRESLA FRANCUSKA VLADA: Preminula Madam Klod, čuvena vlasnica bordela

Planeta -
PARIZ - Bila je na čelu čuvene mreže luksuzne prostitucije u Francuskoj tokom 1960-ih i 1970-ih godina, sarađivala je sa CIA i postala kultna figura jedne epohe - Fernand Grude, poznatija kao Madam Klod, preminula je ovog vikenda u Nici u 92. godini.

Sa sobom je odnela sve svoje tajne, a bilo ih je puno, i sve svoje adresare i telefonske imenike. Kako piše francuski list Poan, tokom više od dve decenije, njena mreža elitne prostitucije privlačila je silu muškaraca i ozbiljno pretila da zaljulja francusku vladu.

Među klijentima njenih lepotica noći bilo je visoko pozicionitanih političara, poznatih umetnika, industrijalaca, bogataša, ali i ozloglašenih gangstera.

Pominju se Džon Kenedi, Maomar Gadafi, Djani Anjeli, Marlon Brando i slikar Mark Šagal, koji je navodno bio redovan gost i kog su devojke volele jer im je poklanjao skice njihovih nagih tela. Govorilo se čak i da je CIA povremeno angažovala njene devojke za svoje potrebe.

Bila je poznata kao "gonič robova", nemilosrdna prema svojim radnicama kojima je nametala striktna pravila. Osim što su bile visoke i lepe, prostitutke Madam Klod su morale da govore i engleski.

Nakon brojnih problema sa poreznicima - zbog utaje poreza provela je četiri meseca u zatvoru, trajno se nastanila u Nici gde je poslednjih nekoliko godina živela sama i povučeno od skromne penzije, u malom iznajmljenom stanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja