POJAVIO SE NI OD KUDA, KAO GROM IZ VEDRA NEBA: 3 dana kasnije, bio je mrtav!
Foto: Ilyke.com

Špijun ili vanzemaljac?

POJAVIO SE NI OD KUDA, KAO GROM IZ VEDRA NEBA: 3 dana kasnije, bio je mrtav!

Planeta -
Ljudi odmah primete kada se pojavi neko nov u malom gradiću ili mestu. I primetili su ovog čoveka, ali šta se sa njim desilo?

2009. godine Piter Bergman pronašao je svoj put do malog irskog gradića Sligo.Sligo je mala luka u Irskoj. Ceo kraj okružen je bezbednosnim kamerama koje snimaju 24/7. Piter, kako je sebe zvao, bio je usamljen čovek. Nakon što se čekirao u hotel, kamera je snimila kako je uzbuđeno šetao po recepciji noseći samo ljubičasti kofer. Držao se sam i skoro ni sa kim nije pričao.

Šetao je po gradu gledajući kako ga kamere posmatraju dok je nosio ljubičastu torbu.Jako čudna stvar bila je ta ljubičasta torba koja kao da je sadržala nešto svaki put kada odlazi iz hotela, ali delovala je prazno kada se vraćao. Niko nije siguran, pa čak ni policija šta se tu nalazilo. Dok je išao gradom, čudni čovek je izgledao kao da je znao tačno koje rute će mu pomoći da izbegne sigurnosne kamere.

Nakon što su pogledali snimke sa kamera, policija je shvatila da je Bergman bio vrlo svestan kamera. Pronašli su nekoliko snimaka na kojima čovek gleda direktno u kamere duže vreme.

Svog drugog dana u gradu, Bergman je kupio nekoliko poštanskih markica. Trećeg dana, kupio je autobusku kartu za obližnji gradić Rouzes Point.Primalac pošte koju je Piter poslao nikada nije pronađen. Nakon što je poslao pismo koje je obeležio, zaustavio je taksi i pitao vozača gde je najbliža plaža na kojoj bi mogao malo da se opusti. Taksista ga je odveo do Rouzes Pointa, ostavio ga je tamo i vratio se u grad.

Svog poslednjeg dana, Bergman je napustio hotel i uzeo autobus za Rouzes Point. Sigurnosne kamere primetile su ga u kafiću kako jede "bogat ručak". To je bio poslednji put da je viđen.Pročitao je novine nekoliko puta bre nego što ih je iscepao rukama. Popio je kafu zatim je prošetao opet do Rouzes Pointa, za još jednu posetnu i poslednju...

Sledećeg jutra, Bergmanovo beživotno telo pronađeno je na plaži. Koliko god to strašno bilo, iznenađenjima nikad kraja.Njegovo telo pronađeno je sledećeg jutra na plaži. Policija kaže da Bergman nije ostavio ništa slučaju i da je sakrio sve svoje pokrete i tragove svog postojanja. Njegov pravi identitet tek treba da se utvrdi. Bergman je uklonio sve oznake sa odeće koju je nosio. Nakon istrage, utvrđeno je da uprkos tome što je pronađen na plaži, Bergman nije umro od davljenja.Patolog je pronašao rak kostiju, a takođe je bio i u poodmakloj fazi raka prostate.

Nema dokaza o njegovom identitetu, bar ne u Irskoj. Autopsija je pokazala da nema tragova povrede, droge ili bilo kakve slične stvari. On jeste imao rak ali ti to nije utvrđeno kao uzrok smrti, što još uvek zbunjuje medicinske istražitelje. Bergman je koristio lažno ime i adresu u hotelu. Adresa koju je dao recepciji bila je prazna mesto negde u Beču, Austrija.

Meštani veruju da je Piter Bergman bio špijun iz neke druge zemlje ili čak i vanzemaljac. Njegovo telo, kada je pronađeno, toliko je brzo istrulilo, da je izgledalo kao da je mrtav više od 30 dana. Ipak, on je tog dana viđen na kamerama. Sada su građani Sliga i Rouzes Pointa skeptični kada vide bilo kog stranca u gradu.

(Foto: Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja