Najnovije vesti

PREKRAJANJE BIBLIJE: Eva nije nastala od rebra već od Adamovog penisa
Foto: Printscreen Youtube

Nove teorije

PREKRAJANJE BIBLIJE: Eva nije nastala od rebra već od Adamovog penisa

Planeta
Hrišćani pobesneli nakon što je profesor Zioni Zevit izneo teoriju prema kojoj je reč "rebro" u priči o postanku sveta, ustvari pogrešan prevod sa hebrejskog.

Naime, ovaj profesor tvrdi da Eva nije nastala od Adamovog rebra, kao što se tradicionalno tumači, već od njegovog penisa.

Ova teorija propagira da je Bog stvorio Evu od Adamovog bakuluma, odnosno kosti penisa. Tako je, ustvari, Biblija u ovoj priči trebala da objasni zbog čega muškarci nemaju ovu kost za razliku od većine sisara.

Zevit kaže da se hebrejska reč "tsela", u Starom zavetu, ne prevodi kao "rebro", što je bio prihvaćeno značenje vekovima.

Umesto toga, on tvrdi da reč sugeriše na udove izbačene bočno iz uspravnog ljudskog tela - ruke ili noge, a za muškarce - penis.

Profesor Zevit, sa Američkog jevrejskog univerziteta Merilend, kaže da "od ovih privezaka, jedina kost koja nedostaje je penisna".

On dodaje da je namera većine epizoda u priči iz Edenskog vrta da objasne kako je prirodno biće nastalo."A priča o "rebru" objašnjava zašto čovjek nema penisnu kost", kaže on.

Predgovor njegove knjige "Šta se zapravo dogodilo u Edenskom vrtu" objavljen je u verskom časopisu - i naravno razljutio čitaoce.

Oni su poslali mnogo kritičkih komentara a neki su čak i otkazali pretplatu na časopis.

Zevit takođe tvrdi da se prema knjizi o Postanku 2:21, priča o božjem zatvaranju mesa ispod 'tsela', ustvari odnosi na meso koje postoji na donjoj strani penisa.

(Mirror)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...