Najnovije vesti

Angela Merkel sama vuče kese iz samoposluge!

Žene, kese

Angela Merkel sama vuče kese iz samoposluge!

Planeta
Prva kancelarka u istoriji Nemačke kaže da mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčešće ima gusku...

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel (57), najmoćniji političar Evrope, ćerka evangelističkog pastora i supruga univerzitetskog profesora, koja svoj privatni život hermetički čuva, ide u kupovinu kao i "svaka druga žena" i sama nosi kese.

Nemački tabloid je nedavno "uhvatio" Merkelovu na kraju radne sedmice, oko 17 sati, u blejzeru pink-boje u robnoj kući "Galeri Lafajet" (Galeries Lafayette) u Berlinu gde kupuje hranu, piše Bild.

"Niko je nije primetio niti oslovio", rekao je jedan fotoreporter Bilda.

Najmoćnija žena Evrope, kupuje kao i svaka druga žena, nosi kese sama i ne daje ih svojiim telohraniteljima, piše ovaj tabliod, koji ocenjuje da je, možda, i ta fotografija Merkelove na prehrambenom odeljenju objašnjenje dela njenog uspeha.

Merkelova, koja širom sveta "jezdi", susreće moćnike, spasava evro i vodi evropsku politiku, kupuje kao i ostali svet - ponekad, kako se navodi, plaća karticom, nekad kešom.

"U ono malo slobodnog vremena što imam, pokušavam da činim ono što sam uvek činila, a tu spada i kupovina", rekla je Merkelova jednom, a tabloid piše da ponekad, kada ona nema vremena, šalje svog muža, profesora hemije Joahima Zauera u kupovinu i to sa "ceduljicom" na kojoj je rukom napisano šta sve treba.

I, naravno, ima tu i poređenja s "komšijom"- još aktuelnim predsednikom Francuske, Nikolom Sarkozijem i njegovim fotografijama gde se na odmorima, preplanuo, vidi zajedno sa bogatim prijateljima.

Na kasama supermarketa Sarkozi je retko primećen - Merkelova je drugačija od Sarkozija i zato je omiljena, smatra ovaj tabliod, koji je, verovatno, lider u oblikovanju javnog mnjenja.

Merkelova se, uglavnom, privatno odmara sa suprugom, rado u Toskani ili na južnoitalijanskom ostrvu Išija (Ischia) ili u nemačkim, švajcarskim i drugim brdima.

U jednom intervjuu, Merkelova je davno malo "odškrinula vrata" i rekla da, kada jednog dana bude završila svoju političku karijeru (koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku.

Ona, međutim, ima i jedan "stari san"- putovanje transibirskom železnicom.

Prva žena u istoriji Nemačke na čelu vlade je, takođe, rekla da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčešće ima gusku...

Od "političke ćerke" bivšeg kancelara Helmuta Kola do najmoćnije žene sveta - bio je put koji je Merkelova, doktor fizike, prešla preciznošću jednog naučnika koji za ostvarenje svog cilja koristi glavu-govorilo se o Merkelovoj, koja nije samo političar, demohrišćanin i fizičar, već i supruga i domaćica a, "pomalo", čak i baka.

Merkelova je udata u drugom braku za Zauera, čiji su sinovi (iz njegovog prvog braka) već odrasli i jedan od njih ima svog sina, malog Kazimira.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...