(VIDEO) U PAUZI BOMBARDOVANJA: Ovako su ruski vojnici u bazi Hmejmim proslavili Novu godinu
Foto: Youtube/Printscreen

Sirija

(VIDEO) U PAUZI BOMBARDOVANJA: Ovako su ruski vojnici u bazi Hmejmim proslavili Novu godinu

Planeta -
Novogodišnje praznike ruski vojnici u sirijskoj bazi Hmejmim dočekali su uz Deda Mraza i obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina, dok je rusko Ministarstvo odbrane organizovalo poklone.

Jelka od 15 metara sa lampicama bila je dopremljena avionom iz Moskve, a vojnici su obraćanje ministra odbrane dočekali uz poklič „ura“.

"Želim vam da što pre rešite problem terorizma u Siriji i da se vratite kućama kao heroji, od sirijskih palmi ka našim brezama i jelkama“, poručio je Deda Mraz.

Novogodišnje obraćanje ruskog predsednika ispraćeno je zvukovima mlaznih motora, budući da ruska avijacija ni na praznik nije prestala da bombarduje položaje terorista.

Ministarstvo odbrane je poklonilo svakom vojniku korpicu sa termo-čašom, čuvenom ruskom kobasicom, sirom, crvenim kavijarom i kolačićima, kao i majicu sa porukom „uništimo terorizam“.

Jedan vojnik rekao je ruskoj agenciji RIA Novosti da je, uprkos poklonu, najbitnije da u svetu zavlada mir kako bi sve postalo lepo i terorizam prestao da postoji.

(Sputnik/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track