Najnovije vesti

(VIDEO) PROFESORKA SUSPENDOVANA: Na Fejsbuku objavila da hrišćani i muslimani veruju u istog boga
Foto: Facebook/screenshot

Rasprava

(VIDEO) PROFESORKA SUSPENDOVANA: Na Fejsbuku objavila da hrišćani i muslimani veruju u istog boga

Planeta
Ljude na društvenim mrežama podelila je rasprava o tome da li muslimanii hrišćani veruju u istog boga.

I don't love my Muslim neighbor because s/he is American.I love my Muslim neighbor because s/he deserves love by...

Posted by Larycia Alaine Hawkins on Thursday, December 10, 2015

Profesorka političkih nauka na koledžu "Wheaton", Laricija Hokins je na svom Fejsbuk profilu napisala svoje stavove o ove dve religije i rekla da ona smatra da hrišćani i muslimani veruju u istog boga. Ova objava pokrenula je lavinu komentara.

“Religiozno se solidarišem sa muslimanima zato što su oni, kao i ja, koja sam hrišćanka, narod knjige, a slažem se sa izjavom pape Franje da verujemo u istog Boga.”

Laricija je ovom izjavom mislila na govor pape u kom je on rekao da su hrišćani i muslimani “braća i sestre”. Zbog ove izjave, profesorka Laricija bi mogla da dobije otkaz, a sa koledža na kom radi su rekli da su doneli odluku da je za sada suspenduju iz teoloških razloga jer je njena izjava narušila veru ove ustanove.

“Iako su islam i hrišćanstvo monoteističke vere, mi smatramo da postoje fundamentalne razlike među njima, uključujući njihov stav o bogu i njegovom odnosu prema čovečanstvu, putu spasa i molitvama”, napisali su čelnici koledža u svojoj zvaničnoj izjavi. Međutim, zbog svega toga su se oglasili i drugi teolozi, koji pak tvrde da hrišćanstvo i islam imaju slična verovanja, uključujući i zajedničko verovanje u istog boga.

(csmonitor)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...