AL KAIDA PRETI SAUDIJSKOJ ARABIJI: Žrtvovali ste dobre mudžahedine krstašima, sad ćete platiti!
Foto: AP 6 Okt 2013

I oni se digli

AL KAIDA PRETI SAUDIJSKOJ ARABIJI: Žrtvovali ste dobre mudžahedine krstašima, sad ćete platiti!

Planeta -
Teroristička organizacija Al Kaida upozorila je danas Saudijsku Arabiju da će snositi posledice zbog pogubljenja na desetina njenih članova tvrdeći da je Rijad to učinio kao novogodišnji poklon zapadnim saveznicima u cilju konsolidacije vladavine saudijske dinastije.

Iako je egzekucija šiitskog verskog vođe Nimr al Nimra 2. januara u okviru masovovnog pogubljenja izazvala krizu između Saudijske Arabije i Irana, većina od 47 pogubljenih bili su teroristi Al Kaide osuđeni na smrt zbog bombaških i oružanih napada u toj zemlji.

U saopštenju jemenskog ogranka Al Kaide i njenog severnoafričkog krila, kaže se da je Rijad nastavio sa pogubljenjima uprkos upozorenju da to ne čini, prenosi Rojters.

"Ali Rijad je insistirao na tome da prinese krv dobrih mudžahedina kao žrtvu krstašima na njihov praznik, Novu godinu", navele su dve grupe u saopštenju postavljenom na društvenim medijima. Al Kaida i Islamska država, inače rivalske ekstremističke organizacije prete da će uništiti saudijske zatvore u kojima se nalaze džihadisti.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track