(FOTO I VIDEO) KAUBOJIMA U OREGONU PUKAO FILM: Građanska policija upala na državno zemljište
Foto: Printscreen Twitter

Zaoštravanje situacije

(FOTO I VIDEO) KAUBOJIMA U OREGONU PUKAO FILM: Građanska policija upala na državno zemljište

Planeta -
Naoružani muškarci koji su zauzeli Nacionalni park Malheur u Oregonu srušili su deo ograde podignut od strane vlade kako bi zadržao rančere van federalnog zemljišta.

Ejmon i Rajan Bandej, koji su na čelu grupe, najavili su da deo ograde zameniti sa vratima da bi se omogućilo lokalnim rančerima da pristupe pašnjacima.

Braća Bandej su takođe rekli da neće završiti okupaciju dokle god Dvajt i Stiven Hejmond, dva rančera nedavno zatvorena od strane vlade, ne budu oslobođeni.

Hejmondsi su procesuirani od strane vlade po zakonu o terorizmu zbog vatre koju su zapalili na svom imanju, a koja se proširila na državnu zemlju i spalila oko 140 jutara zemlje u federalnom vlasništvu.

Državni tužilac insistirao je na minimalnu kaznu od pet godina.

Nakon mirnog protesta u Burnsu 2. januara, Bandijevi i članovi njihove "građanske policije" zauzeli su zgradu nacionalnog parka i tu se ulogorila, nakon čega su pozvali vladu da se pridržava zakona i obustavi težak tretman osuđenim rančerima.

U subotu, majka braće Kerol poslala je poziv za pomoć koji je uključivao vreće za spavanje, higijenske pakete, hranu, kafu i cigarete da bi istog dana konvoj od 20 vozila punih naoružanih rančera došlo.

Ipak, Bundijevi su ih vratili rekavši da "žele da se duge cevi odlože".

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track