BARBIKA IZA REŠETAKA: Ćerka uglednog političara pregazila 2 muškarca, svi šokirani blagom kaznom
Foto: VKontakt

Protekcija

BARBIKA IZA REŠETAKA: Ćerka uglednog političara pregazila 2 muškarca, svi šokirani blagom kaznom

Planeta -
Julija Kiseleva, ćerka poznatog ruskog političara i člana parlamenta, osuđena je na tri i po godine zatvora jer je pijana vozila svoj "mercedes" brzinom od čak 160 km na čas i tako usmrtila dva muškarca.

Svojim autom se zabila u "tojotu" koja je mirno čekala da se upali zeleno svetlo na semaforu.

Blaga kazna izazvala je bes javnosti u Irkutsku, gradu gde se nesreća dogodila, a udovice poginulih muškaraca sumnjaju da je 27-godišnjakinja ovako blago kažnjena jer je ćerka dvoje renomiranih lekara, a i otac joj je član ruskog parlamenta.

Julija Kiseleva, Foto: Vkontakt
Julija Kiseleva, Foto: Vkontakt

Građani Irkutska najavili su da će se žaliti i tražiti da Kiselevu, inače majku trogodišnje devojčice, zatvore na bar šest do sedam godina.

Kiseleva je sudu objasnila da je nepažljivo vozila jer je bila uzrujana zbog ranije svađe s bivšim mužem. Takođe, priznaje da je dosta pila pa da se zato nesreće i ne seća baš najbolje.

Foto: Vkontakt
Foto: Vkontakt

"Plakala sam, tresla se i bila histerična zbog svađe s bivšim mužem", rekla je sudu i izrazila žaljenje zbog smrti dvojice muškaraca. Rekla je i da se zbog velike količine alkohola sigurno onesvestila za volanom.

Žrtve nesreće su 35-godišnji Albert Sokolov i 33-godišnji Denis Matvejev i obojica imaju malu decu. Udovice su rekle da ne mogu da prihvate ovako blagu kaznu koja definitivno nije primerena s obzirom da su izgubljena dva života.

Iako su se advokati žalili na presudu, sudija je odlučio da se s izdržavanjem kazne odmah započne, a blagu kaznu je obrazložio time da je Kiseleva sarađivala sa sudom i priznala počinjenje dela.

Njen otac, Sergej Esev, lekar, pre je radio za KGB, a sada je član ruskog parlamenta.

(Jutarnji/Siberian Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track