NEMAČKE ŽENE SU SAME KRIVE: Da nisu koristile parfeme, ne bi bile napadnute, tvrdi imam iz Kelna
Foto: Printscreen YT

Opravdava nasilnike

NEMAČKE ŽENE SU SAME KRIVE: Da nisu koristile parfeme, ne bi bile napadnute, tvrdi imam iz Kelna

Planeta -
Sami Abu Ju, imam džamije u Kelnu je u ekskluzivnom i ntervjuu za TV REN objasnio da su nemačke žene same krive zbog seksualnih napada koje su doživele u Kelnu

Nemačka i dalje ne može da se osvesti od šoka zbog seksualnih napada rokom dočeka Nove godine u kelnu. U nemačkom društvu je nastao raskol jer jedni žele da se protiv izbeglica koji vrše napade upotrebljava sila, dok drugi svaku negativnost prema izbeglicama video kao "fašizam".

Širom Nemačka se stvaraju jedinice samoodbrane, koje uključuju desničarske radikale i obične građanea, a u okviru imigrantske zajednice postoje različita tumačenja događaja u Kelnu. Neki od izbeglica su napravile miting i zatražile oproštaj od domaćeg stanovništva, ali neki smatraju da su za sve krive žene.

Sami Abu Ju, imam džamije u Kelnu je u ekskluzivnom i ntervjuu za TV REN objasnio da su nemačke žene same krive zbog napada i da su ih izbeglice napadale i silovale jer su ih one izazivale svojom odećom i parfemima koje su koristile.

"Moramo da pravilno reagujemo, a ne da dodajemo ulje na vatru. Da razgovaramo i da nađemo rešenja. Ako neko napada i vređa druge, može nastati opasna situacija. Jedan od razloga zašto su migranti napadali je način na koje se žene oblače. Ako hodaju polugole, koriste parfem, onda se takve stvari dešavaju. Imate muškarca i ženu.... i to je kao dolivanje ulja na vatru .... ", rekao je imam iz džamija "Al Tevhida" u Kelnu, Sami Abu-Ju.

(Fort Russ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track