OLAND PORUČIO ISLAMSKOJ DRŽAVI: Pretnja neće uticati na borbu protiv terorizma!
Foto: AP

Nema uzmicanja

OLAND PORUČIO ISLAMSKOJ DRŽAVI: Pretnja neće uticati na borbu protiv terorizma!

Planeta -
Predsednik Francuske je reagovao na video-snimak o počiniocima terorističkih napada u Parizu 13. novembra prošle godine, koji je ISIL objavio, i rekao da je zbog pretnje zatražio da produži vanredno stanje u zemlji.

"Nijedna pretnja neće dovesti do pauze u Francuskoj u onome što mora da preduzme protiv terorizma. I ako sam preduzeo korake da produžim vanredno stanje, to je zbog toga što sam svestan pretnje i da je nećemo priznati", poručio je Oland.

Teroristička grupa ISIL objavila je u nedelju video snimak na kome su prikazane navodne fotografije i poslednje izjave devet njenih pripadnika, koji su učestvovali u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Video-snimak je postavljen na zvanični kanal ISIL "Telegram" i pokazuje neke od navodnih napadača u kamuflažnoj opremi u pustinji pre napada u Parizu.

"Ovo su poslednje poruke devet lavova kalifata koji su mobilisani iz svojih jazbina, kako bi celu državu Francusku bacili na kolena", rekao je narator na snimku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track