Srbin skinuo ribu Obami!

Senzacija veka

Srbin skinuo ribu Obami!

Planeta -
Prva velika ljubav američkog predsednika Aleks Meknir pre 30 godina zaljubila se u Branka Boba Božića, nekadašnjeg boksera i lošeg momka

NJUJORK - Zaljubila se.Srbin Branko Bob Božić (61) preoteo je prvu veliku ljubav američkog predsednika Baraka Obame. Reč je o Aleks Meknir (51), sa kojom je Obama bio u ljubavnoj vezi na koledžu, kada su imali 20 godina. Iako je predsednik SAD već tada bio perspektivan mladić, Aleks se ipak zaljubila u Srbina, koji se bavio boksom i bio problematičan momak.Roditelji bili protivRomansa između Aleks i Boba počela je sredinom osamdesetih godina, kada je on već bio poznat po tome što je izgubio krajnje neizvestan boks-meč od šampiona Lerija Holmsa.Njeni roditelji, koji su pripadali višoj srednjoj klasi, protivili su se toj vezi jer je on je poticao iz siromašne radničke porodice i imao kriminalnu prošlost.Naime, Bob je rođen u Torontu, u Kanadi, gde se njegova porodica nastanila posle Drugog svetskog rata, jer je morala da izbegne iz Jugoslavije. Zbog siromaštva odrastao je u hraniteljskoj porodici. Kad je imao 15 godina, pobegao je od kuće i noći provodio u perionicama veša, a preko dana je morao da krade hranu. Vlasnik jedne teretane sažalio se na dečaka i počeo da ga hrani. Tako se Bob susreo s boksom, a već sa 18 godina postao je amaterski prvak Kanade u teškoj kategoriji. Ubrzo je postao i profesionalac. Svi su mu predviđali sjajnu karijeru, ali on se povukao jer je počeo da gubi mečeve i putuje po svetu. U to vreme nekoliko puta je došao u sukob sa zakonom, čak je pokušao i da opljačka banku i uzme 60.000 dolara. Nakon toga zaposlio se kao izbacivač u klubu.Jednog dana pozvala ga je Aleks, koja je tada radila kao advokat u Čikagu. Ona je htela da iznajmi klub za dobrotvornu aukciju. Tako su se upoznali i ona se zaljubila.Odvojeni životiVenčali su se 1987, a brak im je trajao sedam godina. Imaju ćerku Vesnu, koja ima 20 godina. Aleks je sada šef u energetskoj kompaniji „Grin lodžik“ u Sautemptonu i udata je za dečjeg psihologa Roberta Stejna, a Bob je barmen u popularnom kafiću „Faneli“ u Sohou, u Njujorku.

Branko Bob Božić Branko Bob Božić

Aleks Meknir Aleks Meknir

Izgubio devojku zbog Srbina Izgubio devojku zbog Srbina

Odlučuje ko će biti usluženBob Božić je 1990. u baru „Faneli“ dobio posao barmena i menadžera i postao veoma popularan. Američki list Njujork tajms svojevremeno je napisao: „Dok ostali kafei imaju originalnu ponudu zanimljivih pića i jela, ‘Faneli’ ima Boba Božića. On odlučuje o tome ko će biti uslužen, a ko ne. Ako mu se dopadnete, pićete celo veče na njegov račun“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track