KRILI SE U BUNKERU PUNOM ORUŽJA: Uhapšena dvojica najopasnijih vođa italijanske mafije
Foto: Tviter/Lirio Abbate

Izuzetno opasni

KRILI SE U BUNKERU PUNOM ORUŽJA: Uhapšena dvojica najopasnijih vođa italijanske mafije

Planeta -
Italijanska policija uhapsila je danas dvojicu odbeglih vođa kalabrijske mafije Ndrangeta nakon što je pronašla kako u planinskom bunkeru "žive poput životinja" među arsenalom oružja.

Đuzepe Ferero (47) i Đuzepe Krea (37), obojica visoko rangirani članovi moćne i bogate kriminalne grupe Ndrangeta, na listi su najopasnijih italijanskih begunaca.

Ferero, koji je u odsustvu osuđen za niz "brutalnih ubistava", proveo je 18 godina u bekstvu, a policija ga smatra "izuzetno opasnim".

Kreo je nestao pre 10 godina, a za njim se tragalo zbog iznude i povezanosti s mafijom. Tužilac Federiko Kafiero de Raho rekao je da su Ferero i Krea živeli u bunkeru krijući se među gustim žbunjem i drvećem u planinama nedaleko od grada Maropati.

On je istakao da su oni "živeli poput životinja", izolovani iz društva, ali su, kako je rekao, imali dovoljno kontakta sa podzemljem da bi, kada je to neophodno, odlučivali o pitanjima bande kada je to bilo neophodno.

Policija je upala u bunker dok su njih dvojica spavali i otkrila kolekciju pušaka i pištolja među kojima je bila i automatska puška.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track