ZVANIČNO PRIHVAĆENA: Crkva letećeg špageti-čudovišta priznata kao religija u Holandiji
Foto: Facebook/screenshot

Pripadnici proslavili uz činiju paste

ZVANIČNO PRIHVAĆENA: Crkva letećeg špageti-čudovišta priznata kao religija u Holandiji

Planeta -
Crkva letećeg špageti-čudovišta postala je legitimna religija u Holandiji.

Pre samo dva dana, pastafarijancima je iz Privredne komore rečeno da bi mogli da dobiju zvanični status, koji pokušavaju da dobiju već nekoliko godina. A onda su dobili i zvanični dokument.

Pripadnici nove crkve, prirodno, proslavili su ove vesti uz činiju paste.

The Church of the Flying Spaghetti Monster has finally been recognized as a religion on The Netherlands. The country's...

Posted by Nick On The Radio on Friday, January 29, 2016

"Naša crkva je od danas registrovana kao veroispovest. Mi se borimo za ravnopravnost svih ljudi, pa su svi dobrodošli da se prijave bez ikakvih naknada i obaveza. Mi našu veru izražavamo tako što stavljamo cediljke na naše glave. Svi ste dobrodošli na okupljanje u našoj crkvi. Naše mise su izrazito posvećene socijalizaciji, te u to ime jedemo pastu, pijemo pivo i diskutujemo o veri", rekao je zvanični predstavnik crkve letećeg špageti-čudovišta u Holandiji.

Crkva letećeg špageti-čudovišta ili pastafarijanizam, socijalni je pokret koji se pojavio 2005. godine i ubrzo postao internet fenomen. Osnivači ove religije vedrije gledaju na večitu dogmu, pa je, s tim u vezi, ova grupa poznata po parodiji kreacionizma i organizovane religije.

Trenutno, njihov nalog na Tviteru ima više od 4.200 članova i svakim danom je sve veći.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track