DONELI ZAKON O ŽIVOTINJAMA PA ZABRANILI SEKS LJUDIMA: Za oralni i analni 15 godina zatvora
Foto: Thinkstock

Pravne zavrzlame

DONELI ZAKON O ŽIVOTINJAMA PA ZABRANILI SEKS LJUDIMA: Za oralni i analni 15 godina zatvora

Planeta -
Američki zakonodavci došli su na udar javnosti nakon donošenja novog zakona koji štiti životinje, ali zato zabranjuje oralni i analni seks ljudima.

Naime, Senat je odlučio da osigura da lica koja zloupotrebe životinje ne mogu da poseduju kućnog ljubimca najmanje pet godina.

Međutim, zbog čudne pravne formulacije zakonom je takođe isključen analni i oralni seks između odraslih ljudi.

U zakonu piše: "Osoba koja izvrši nečist ili gnusan čin koje je protivprirodan, bilo sa čovekom ili bilo kojom životinjom biće proglašen krivim za zločin".

Predlog zakona kaže: "Osoba koja izvrši nečisto i gnusnih zločina protiv prirode ili sa čovečanstva ili sa bilo kojom životinjom je kriva za zločin."

Tako ispada da bi oralni ili analni seks, s obzirom da je protivprirodan, bio osuđen a zatvorenici bi mogli dobiti čak 15 godina zbog "zločina".

Prvi su se pobunili pripadnici gej populacije, koji kažu da se zakonom gej seks poredi sa bestijalnostima.

Ipak, zabrana "sporazumnog" seksa između dve odrasle osobe ne može biti deo zakona - na šta upućuje i odluka Vrhovnog suda iz 2003. koja se proteže i na gej odnose.A zahvaljujući pravnom sistemu SAD, niko neće da bude uhapšen za ono što se dešava u privatnosti svoje spavaće sobe u skorije vreme.

(Dailystar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track