(VIDEO) OVO JE OMILJENI ŽENSKI BEND KIM DŽONG-UNA: Severnokorejski lider ih lično birao
Foto: AP Charles Dharapak 11 Okt 2015

Ljubav prema muzici

(VIDEO) OVO JE OMILJENI ŽENSKI BEND KIM DŽONG-UNA: Severnokorejski lider ih lično birao

Planeta -
Najpoznatiji ženski bend u Severnoj Koreji - Moranbong Band - vratio na scenu s koje su nestali nakon što su u decembru prošle godine grubo oterani iz Pekinga, gde nisu uspeli da izvedu nijednu pesmu, iako je to trebalo da bude njihov prvi koncert u inostranstvu.

Obučene u mini suknje i cipele na visokim potpeticama, ove glamurozne devojke koje je izabrao lično Kim Džong-Un, smatraju se odgovorom Severne Koreje na ženske grupe kakve niču poslednjih godina u Južnoj Koreji.

Postoji više teorija o tome zašto su iznenada napustile Peking u decembru: od toga da je kineske vlasti živcirala njihova propaganda (sklona Kimu), do toga da je jedna od devojaka pokušala da iskoristi posetu kako bi pobegla preko granice.

Neki smatraju da je koncert bio preblizu godišnjice smrti bivšeg vođe Kim Džong-Ila, iako se to čini najmanje verovatnim, budući da su obe uključene strane unapred znale datum održavanja nastupa.

Ali ove nedelje, na godišnjicu očevog rođendana i samo nekoliko nedelja nakon lansiranja rakete koja je šokirala Zapad, Kim Džong Un je odlučio da pripremiti čitav niz proslava gde su se pojavio ovaj bend.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track