TINEJDŽERKA POBEGLA U SIRIJU, PA SE JAVILA RODITELJIMA: Bila je to ogromna greška, hoću kući!
Foto: Youtube/Printscreen

Pokajala se

TINEJDŽERKA POBEGLA U SIRIJU, PA SE JAVILA RODITELJIMA: Bila je to ogromna greška, hoću kući!

Planeta -
Devojka Merijem Rehajli (19) koja je pobegla od kuće da bi se priključila ekstremistima u Siriji, javila se svojim roditeljima rekavši da je napravila ogromnu grešku.

Sada je njena porodica pod prismotrom i zaštitom jer se strahuje da bi mogli biti na meti terorista Islamske države.Kako se navodi, Merijem je u emotivnom telefonskom razgovoru reksla svojim roditeljima: "Žao mi je. Hoću da se vratim kući".

Tinejdžerka, marokanskog porekla, živela je sa porodicom nadomak Padove u Italiji. Veruje se da je u velikoj opasnosti jer se nalazi na razornom bliskom istoku.

Porodica kaže da je Merijem živela "tipičnim tinejdžerskim životom", pre nego što se u julu prošle godine pridružila radikalnim islamistima. Njoj je ispran mozak, pričaju očajni roditelji.

Podržavala je ekstremiste na Internetu dok jednog dana nije otišla u Tursku i dalje ka Siriji. Roditeljima je rekla da ide kod prijatelja, ali je od tada nisu videli.

Napisala je: "Podržavala sam moju državu ispred kompjutera, ako moram učiniću to i na bojištu". Lokalni italijanski imam Kamel Lajači izjavio je da njen poziv znači da joj je život u opasnosti jer ko god se usudi da napusti Islamsku državu crno mu se piše.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track