OSUĐENA BANDA KOJA JE ZLOSTAVILA 1.400 DECE: Brutalno mučili, silovali i prodavali ih u belo roblje
Foto: Printscreen Twitter

Stigla ih pravda

OSUĐENA BANDA KOJA JE ZLOSTAVILA 1.400 DECE: Brutalno mučili, silovali i prodavali ih u belo roblje

Planeta -
Petoro ljudi proglašeni su krivim za brutalno seksualno zlostavljanje tinejdžerki u Roterdamu kao i njihovo podvođenje.

Tri muškarca i dve žene su osuđeni na Kraljevskom sudu u Šefildu a tokom dva meseca suđenja, sud je saslušao tinejdžerke u Južnom Jorkširu koje su potvrdile da su bile silovane, tučene a neke od njih naterane i na prostituciju.

Braća Aršid, (40) i Bašarat Husein (39) proglašeni su krivim za više silovanja i napada na tinejdžerke a njihov treći brat Banaras Husein (36) priznao je 10 optužbi za seksualno zlostavljanje na početku suđenja, uključujući silovanje, bludne radnje i napad sa stvaranjem telesnih povreda.

Arshid, Bašarat i Banaras - poznat kao Med Eš, Baš i Bono - poznati su po nasilju, dilovanju droge i "pucačkoj" koja 'vlada' Roterdamom. Za Aršida se veruje da je vođa bande.

Karen Mekgregor (58) i Šeli Dejvis (40) takođe su proglašene krivim za zaveru i podvođenje prostitutki kao i zatvaranje protiv nečije volje.

Uz presudu pročitana su neki od 15 iskaza žrtava koje su zlostavljane od strane bande.

Na početku suđenja tužilac Mišel Kolborn izjavio je poroti da su devojke birane "ciljano, u cilju seksualnog nasilja i u nekim slučajevima podvrgnute ponižavanju i nasilju".

Tokom žrtve procesa opisao kako su žrtve trgovine ljudima, zatvorili, fizički napao i pretio smrću.Sudija Sara Rajt je rekao da će optuženi će biti osuđeni u petak.

Inače ovaj skandal izbio je pre 18 meseci kada je profesor Aleksis Džej otkrio jezive detalje o zločinima u svom izveštaju.

On je otkrio užasne ispovesti u kojima su "decu polivali benzinom i pretili da će biti zapaljena, pretili im oružjem, dovodili ih da prisustvuju brutalnim silovanjima pod pretnjama da će biti sledeći ako nekom kažu..."

On je objavio da je najmanje 1.400 dece bilo žrtva silovanja ili trgovine i dovedeno u Roterdam u proteklih 16 godina.

U izveštaju je takođe izloženo do koje mere policija i zvaničnici nisu hteli da deluju a profesro je upitao da li to zanemarivanje ima veze sa time da su počinioci uglavnom muškarci pakistanskog porekla.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track