SIN HOLIVUDSKOG REŽISERA NA PUTU DŽIHADA: Nalazi se na listi čekanja za bombaše samoubice
Foto: Youtube/Printscreen

Bio katolik

SIN HOLIVUDSKOG REŽISERA NA PUTU DŽIHADA: Nalazi se na listi čekanja za bombaše samoubice

Planeta -
Lukas Kini (26), sin poznatog holivudskog filmadžije Patrika Kinija ratuje u Siriji u redovima terorističke grupe al-Nusre i nalazi se na "listi čekanja" za bombaše samoubice, piše britanski San.

Njegov otac Patrik svojevremeno je radio na holivudskim filmovima kao što su "Hrabro srce", "Indijana Džones i poslednji krstaški pohod" i "Rambo 2", dok je Lukas očigledno odabrao drastično drugačiji životni put.

U dokumentarnom filmu "Dugma, the Button" koji je o potencijalnim bombašima-samoubicama al-Nusre snimio Norvežanin Pal Refsdal pohvalio se da je privilegovan da i on bude na listi za put prema raju i 72 device koje ga tamo navodno čekaju.

Ipak, Kini je u filmu otkrio i dašak nesigurnosti budući da mu je žena ostala trudna."Ne mogu to da učinim svojoj porodici", rekao je u kameru.

U Beču su ga radikalizovali džihadisti i uticali na njega da promeni religiju i ime (sada se zove Abu Basir al-Britani) i an kraju da ode da se bori u Siriju, što je učinio još iste godine. Nakon toga je viđen u nekoliko promotivnih filmova al Kaide, koja se očajnički bori za vlast s Islamskom državom.

(Jutarnji/The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja